Чернівецькі платники поповнили Державний бюджет країни на 575,7 млн. грн.

Упродовж дев’яти місяців цього року платники податків, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, сплатили до Державного бюджету 575,7 млн. грн., що на 83,7 млн. грн. більше, ніж торік – інформує Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Один із найвагоміших джерел наповнення державної казни – це податок на додану вартість, якого протягом трьох кварталів поточного року надійшло 220,4 млн. гривень. Питома вага ПДВ в загальній сумі надходжень до державного бюджету найвища та становить 38,3 відсотки.

Податок на доходи фізичних осіб наповнив бюджет країни на 196,8 млн. грн., що складає 34,2 відсотки у структурі надходжень.

Суттєвими джерелами наповнення державної скарбниці є податок на прибуток, якого упродовж дев’яти місяців підприємства перерахували 65,8 млн. грн. та військовий збір. Громадяни для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі цьогоріч сплатили 64,6 млн. грн.
[left][/left]
Кожна з наведених цифр — не лише результат роботи чернівецької бізнес – спільноти та громадян, а й перспективи для покращення умов життя кожного українця.

peredplata