Які зміни відбудуться у військовому комісараті в 2018 році?

Які зміни відбудуться у військовому комісараті в 2018 році?
Міський комісар Володимир Шведюк повідомив про плани військового комісаріату на 2018 рік. \”В Україні ідуть зміни, впроваджуються нові реформи, зміни відбуваються і у Збройних силах України. Наступного року зміни будуть і у військовому комісаріаті: нові форми роботи, планується перейти від військових комісаріатів до Центрів комплектування та надання соціальних послуг\”, – зазначає Володимир Шведюк.

У 2017 році українська армія вирішила поповнитися офіцерами запасу. Призов офіцерів запасу на військову службу в Збройні сили Україні стартує, чекати на повістки можуть люди, які свого часу отримали курс базової військової підготовки та отримали звання офіцера запасу.

Тож зараз під призов до офіцерів запасу підпадатимуть люди:

віком до 43 років;

які пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу (закінчили військові кафедри);

мають вищу освіту (бакалавр і вище);

мають первинне офіцерське звання (молодшого лейтенанта чи лейтенанта).

Слід відзначити, що призиватимуть також жінок, які підпадатимуть під зазначені вище критерії. Призов відбуватиметься два рази на рік – восени та весною. У Чернівецькій області цього року весною призвано 16 офіцерів запасу, восени – 13. Володимир Петрович каже: \”Майже половина офіцерів запасу виявили бажання продовжувати службу у Збройних силах України.\”

Проте, не всі бажають опинитися в одному ряді із офіцерами запасу. Серед призовників є ті, які ігнорують повістки і не бажають служити. \”На разі по двох офіцерах запасу передано документи в прокуратуру. Вони ухилялися від служби, один з чоловіків виїхав за межі країни, інший – переховується на території області\”, – розповідає міський комісар.

Аби не виникало подібних ситуацій міський комісар нагадує, що призов на строкову службу в Україні відбувається навесні і восени кожного року. Протягом 10 днів після початку призову військовозобов\’язані повинні з\’явитися у військкомати.На тих осіб, хто проігнорував повістку до військкома]у, не повідомив до комісаріату про зміну місця проживання, може заплатити штраф в розмірі 85-119 гривень. За повторне порушення – від 170 до 255 гривень. У разі ухилення від призову на строкову службу (ст. 335 ККУ) загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

peredplata