З 25 по 26 березня на Буковині сталося 26 пожеж

Про це повідомив голова ОДА Михайло Папієв на брифінгу.

Як повідомляє прес-служба ОДА, з настанням теплої погоди жителі області почали масово спалювати сухостій, і сьогодні майже в усіх районах горить суха трава. “Ситуація з пожежами набула загрозливих розмірів: протягом минулого тижня в регіоні спричинено 85 пожеж, з яких 42 пов’язані зі спалюванням сухої трави на відкритій території. Так, у місті Чернівці з 26 пожеж 21 – внаслідок спалювання трави, у Сторожинецькому районі – 7 пожеж. Причому трава горить на значних територіях у декілька гектарів.

Папієв підкреслив, що таку небезпечну тенденцію необхідно зупинити, і це робота місцевих органів виконавчої і представницької влади, сільських голів, рятувальників, екологічних інспекцій і інших природоохоронних структур, зрештою всіх мешканців регіону. “Вимагаю вжити невідкладних заходів для припинення на території області масового спалення трави з метою запобігання пожежам”, – акцентував увагу Михайло Папієв і доручив організувати належну активну протипожежну профілактичну і роз’яснювальну роботу серед жителів регіону.

“Треба звернутися до людей з настійною вимогою не спалювали траву поблизу помешкань чи інших споруд чи об’єктів. Сміття необхідно не спалювати, а утилізувати, вивозити на сміттєзвалища. Мова йде у цьому випадку не лише про непоправну шкоду навколишньому середовищу, але й здоров’я і життя наших громадян, збереження їхніх осель”, – підкреслив Михайло Папієв.

peredplata