Перший місяць року приніс бюджету Чернівців 12 мільйонів плати за землю

Перший місяць року приніс бюджету Чернівців 12 мільйонів плати за землю

Упродовж січня цього року землевласники та землекористувачі сплатили до бюджету Чернівців 12,0 млн. грн. плати за землю, що на 1,7 млн. грн. більше, ніж торік.

Найбільше казна столиці Буковини отримала у вигляді орендної плати – 7,6 млн. грн. (6,0 млн. грн. сплатили юридичні особи, 1,6 млн. грн. – чернівецькі орендарі – фізичні особи.

Земельний податок наповнив бюджет Чернівців на 4,4 млн. грн. (землевласники – юрособи перерахували до казни 4,3 млн. грн., а громадяни – 0,1 млн. грн.).

Чернівецька ОДПІ нагадує, що не пізніше 20 лютого 2018 року платникам плати за землю (крім громадян) необхідно подати до податкового органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік. Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2017 року №9.

Звертаємо увагу, що значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2017 рік становить 1,0.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель.

peredplata