На Буковині порахували диких тварин

В області проведено щорічний зимовий облік диких тварин – мисливських та червонокнижних – інформує прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

Рахували фауну у січні-лютому цього року перевіреними методами за участю спеціалістів Чернівецького ОУЛМГ, працівників державної лісової охорони держлісгоспів, районних державних мисливствознавців, користувачів мисливських угідь, представників управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА.

«Окрім, власне, кількості тварин за видами, також встановлено і уточнено місця їх проживання та міграції, чисельність у різних угіддях, – розповідає головний спеціаліст Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гав’юк. – За результатами таксації будуть визначені ліміти добування тварин на мисливський сезон 2018-2019 років».

Сніговий покрив сприяв зібранню об’єктивних даних про фауну буковинських лісів методом картування слідів. Також застосовували анкетно-опитовий метод, прогон дичини на пробних ділянках, облік її на місцях підгодівлі.

В результаті проведеного обліку на території краю нараховано 607 оленів європейських, 5 485 козуль, 1 067 диких кабанів, 39 вовків, 539 лисиць, 12 189 зайців, 1 358 борсуків, 1 318 куниць лісових.

Серед тварин, що знаходяться під охороною держави і занесені до Червоної книги України, маємо 29 зубрів, 19 ведмедів, 35 голів рисі, 68 котів лісових.
Стадо диких зубрів мандрує Вижницьким і Сторожинецьким районами, ведмеді віддають перевагу гірським лісовим масивам Путильщини та Вижниччини.

peredplata