Внесок чернівецьких працедавців на соцзахист зріс на 74 мільйони

Упродовж першого кварталу цього року чернівецькі працедавці спрямували на соціальні потреби 333,4 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 74,2 млн. грн., або на 28,6 відс. більше показників минулого року.
Чернівецька ОДПІ нагадує, що на сьогодні розмір мінімальної заробітної плати становить 3723 грн., при цьому розмір мінімального страхового внеску – 819,06 грн. (3723 грн. х 22 відс.).
Зверніть увагу, що з 1 січня 2018 року нарахування зобов’язань по сплаті єдиного внеску для самозайнятих осіб, незалежно від обраної системи оподаткування, відбуваються щоквартально до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом.
Позитивна динаміка надходжень єдиного соціального внеску базується на відповідальному ставленні роботодавців до сплати єдиного внеску, реалізації права громадян на офіційне працевлаштування та активних спільних заходах з «детінізації» заробітної плати.
Пам’ятайте, що своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного соціального внеску – це не лише обов’язок перед державою, а й гарантоване право громадян на соціальний захист.
Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata