Чернівецькі підприємства сплатили 52,4 млн. грн. податку на прибуток

Платники податку на прибуток, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, упродовж першого кварталу цього року сплатили до зведеного бюджету 52,4 млн. грн., у тому числі до державного бюджету – 45,7 млн. грн., до місцевої казни – 6,8 млн. грн. Це на 15,3 млн. грн., або на 41,2 відс. більше, ніж торік.
Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що цього року для всіх платників податку на прибуток установлено єдиний термін подання річної декларації.
Податковий Кодекс доповнено новим п.п. 49.18.6, згідно з яким податкова декларація з податку на прибуток, яка розраховується наростаючим підсумком за рік, подається протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.
Таким чином, для податкової декларації з податку на прибуток підприємств за звітний (податковий) рік визначено єдиний строк її подання – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, незалежно від базового звітного (податкового) періоду складання декларації – квартал або рік.
Форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Міністерством фінансів України від 20.10.2015 № 897.
Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata