Бережіть своє майно

На жаль, незважаючи на численні застереження правоохоронців, в області продовжують мати місце факти недбалого відношення до збереження власного майна. Це сприяє зловмисникам і вони вчиняють злочинні посягання на майно громадян.

Лише за останню добу за повідомленням сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області зафіксовано дві крадіжки, яких могло би і не бути, якби господарі були більш уважними і зачиняли двері своїх будинків.
Так, 55-річна жителька села Ржавинці звернулася до Заставнівського райвідділу міліції із заявою, про те, що невідомий через незачинені двері викрав з її будинку гроші в сумі 600 гривень. Вжитими заходами працівники слідчо-оперативної групи райвідділу міліції за скоєне встановили та затримали 11-річного учня 6–го класу місцевої школи, а речові докази у хлопця вилучили.

А до Хотинського райвідділу міліції звернулась 74-річна жителька села Владична та повідомила, що невідома особа, знову таки через незачинені двері, проникла до її літньої кухні, звідки викрала із під скатертини гроші в сумі 200 гривень. Прибувши на місце події працівники міліції встановили, що гроші у пенсіонерки викрала її 63-річна сусідка.

УМВС України в Чернівецькій області нагадує, що збереження вашого майна залежить перш за все від самих власників. Ніколи не варто залишати відкритими двері до квартири чи будинку, навіть, якщо ви пораєтесь по господарству і не відходите далеко від будинку. Зачиняйте вікна і кватирки, особливо, коли мешкаєте на першому поверсі або у квартирах, розміщених поблизу пожежних драбин та прибудов.
Ніколи не пускайте у квартиру незнайомців, навіть якщо вони представляються працівниками соціальних служб, працівниками газової служби чи водоканалу для перевірки показників лічильника. Обов’язково перевірте документи, дізнайтесь номер телефону та переконайтесь, що інформація правдива.

Не варто користуватись послугами незнайомців, для придбання продуктів харчування та дорогоцінних виробів по низькій ціні. Пам’ятайте, що цим злочинці маскують свої дії. В таких випадках злочинці, дуже часто особи циганської національності, вдвох, або поодинці приходять до літніх одиноких пенсіонерок і пропонують купити недорогий мед чи золоті вироби, або представляючись працівниками соціальних служб пропонують придбати крупи за пільговими цінами. Входячи в довіру проникають до помешкання пенсіонерок уважно стежачи за тим де жінка дістає зі схованки гроші аби розплатитись за покупку, після чого один з них відволікає господарку оселі, а інший викрадає гроші зі схованки літньої жінки та цінні речі.

peredplata