Буковинці в середньому заробляють по 6,5 тисяч гривень на місяць

Заробітна плата та стан її виплати у Чернівецькій області у березні 2018 року

За інформацією Головного управління статистики у чернівецькій області середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю працюючих 10 і більше осіб) Чернівецької області у березні п.р. становила 6424 грн, що в 1,7 раза більше рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн) та на 5,0% – рівня лютого п.р.
Індекс реальної заробітної плати у березні п.р. порівняно з лютим п.р. становив 104,0%.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування (9904 грн), фінансова та страхова діяльність (8528 грн), серед промислових видів діяльності – постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (7489 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (3615 грн), з надання інших послуг (4436 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами (5015 грн).

На 1 квітня п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 664,8 тис.грн. Заборгованість працівникам економічно активних підприємств становила 90,6% від загальної суми і зменшилась у березні п.р. у 2,4 раза.

Найбільше заборгували працівникам економічно активних підприємств транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (75,1% від загальної суми боргу), за територіальним розподілом – м.Чернівців (36,9%) та Путильського району(30,0%).

peredplata