Сьогодні чернівецькій довгожительці виповнилося 102 роки

Одна з найстаріших чернівчанок Анастасія Гріза зустріла свій 102-й день народження в оточені сім’ї, але привітали жінку з цією знаменною датою не тільки родичі, а й заступник чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Паскар, начальник Управління праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради Альона Долга, представники Шевченківської районної у місті ради та працівники акціонерного товариства «Трембіта».

Гості вручили іменинниці квіти та грошові подарунки.

Олександр Паскар побажав Анастасії Василівні міцного здоров’я, оптимізму та радості від рідних та близьких. У простій невимушеній бесіді заступник міського голови поцікавився потребами довгожительки та пообіцяв підтримку з боку міської влади.

Винуватиця свята була надзвичайно потішена та розчулена такою увагою, подякувала за подарунки і побажала керівництву міста успіхів у їхній непростій праці.

Для довідки:

Гріза Анастасія Василівна народилася 25 липня 1910 року в селі Редю Маре Тирновського району Молдови, в багатодітній родині.
Закінчила 7 класів. Почала трудову діяльність ткалею на ткацькій фабриці в м. Яссах. У 1936 році вийшла заміж, у 1940 – з сім’єю переїхала в Чернівці, у 1941- повернулись до Молдови, де в м. Бельцях їх застала війна. Працювала в артелі, довелось шити, в’язати, працювати кухарем в інтернаті. Чоловік працював залізничником.

В Чернівці повернулись в 1946 році. Чоловік в 1947 році помер. За професією Анастасія Василівна ткаля. Більше 20 років пропрацювала на виробничому об’єднанні «Восход». Виховала доньку і віддала їй все найкраще. В її домі завжди панувала тепла та доброзичлива атмосфера. Друзів сім’ї приймали з радістю, пригощали пирогами та кулінарними виробами, які з любов’ю і майстерністю виготовлялись Анастасією Василівною. Нині ювілярка радіє онуку і двом правнучкам.

Секрет свого довголіття вбачає в тому, що робила тільки добро і ніколи не сварилася ні з ким. Її девіз – добро має перемогти!

Джерело – Сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради

peredplata