На Буковині триває свято української пісні з нагоди першого виконання «Червоної рути» Володимира Івасюка

Участь у пісенному святі, що відбувається вчетверте, беруть майже 40 молодих виконавців, які виконують кращі українські пісні, більшість з яких – пісні Володимира Івасюка. «Саме тут, на Театральній площі, у центрі поетично-пісенного серця Чернівців 13 вересня 1970 року в присутності тисяч глядачів Чернівецька телестудія на всю Україну вперше транслювала «Червону руту» і «Водограй», – відзначив, звертаючись до учасників свята, заступник голови облдержадміністрації Віталій Темерівський.

За словами заступника голови облдержадміністрації, на той момент на площі й сусідніх вулицях зупинився транспорт, а у глядачів – подих. Першими виконавцями пісень стали ансамбль «Карпати», викладач педагогічного училища Олена Кузнєцова та сам автор Володимир Івасюк. У виконанні ансамблю «Смерічка» пісня «Червона рута» стала піснею року в СРСР на Всесоюзному конкурсі «Пісня–71» і відтоді ця пісня стала брендом, з яким нині Буковина асоціюється у всьому світі.

«Минають літа, а пісня не перестає дарувати слухачам свіжу радість», – додав Віталій Темерівський. Він висловив переконання, що сьогоднішнє свято має привернути увагу буковинців та гостей краю до найкращих джерел та надбань української естрадної пісні і що найважливіше – долучити молодих виконавців до справжньої української естрадної пісні.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata