З початку року понад 7,5 тис. безробітних буковинців залучені до оплачуваних громадських робіт

З початку року понад 7,5 тис. безробітних буковинців залучені до оплачуваних громадських робіт, інформує обласний центр зайнятості. За оперативними даними, упродовж 10 місяців цього року міськими та районними центрами зайнятості укладено 1 тис. 735 угод з підприємствами, організаціями та установами області для організації та проведення оплачуваних громадських робіт, до виконання яких залучили 7 тис. 655 безробітних краян.

З них 6 тис. 477 громадян виконували роботи за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Крім того, з початку року безробітні долучалися до оплачуваних громадських робіт з благоустрою населення пунктів. Для цього використано 6200 тис. гривень, що становить 56,5% від загальної суми використаних коштів Фонду. До робіт залучено 4 тис. 536 осіб або 70% із загальної кількості безробітних, що брали участь у громадських роботах за рахунок коштів Фонду.

Також безробітних громадян залучають до проведення будівельних та ремонтних робіт на об’єктах соціальної сфери. Так, з початку року проведено поточний ремонт та реконструкцію 176 соціально-культурних об’єктів. У роботах взяли участь понад 1,1 тис. безробітних, на оплату праці яких використано 3600,4 тис. гривень з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. За звітний період 73 безробітні під час організованих службою зайнятості громадських робіт надавали адресну допомогу особам літнього віку та ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Оплачувані громадські роботи організовуються і на промислових підприємствах області, у них взяли участь понад тисячу безробітних або 15,2% від загальної кількості безробітних, залучених до оплачуваних робіт.

За результатами залучення безробітних громадян до оплачуваних громадських робіт майже 2 тис. з них працевлаштовані на постійні робочі місця.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata