10 листопада стартує чернівецький відбірковий конкурс ХІІІ фестивалю «Червона рута»

Чернівецький відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» відбудеться 10 – 11 листопада. Прослуховування відбудуться у Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» (вул. Червоноармійська, 5) та у Центральному палаці культури м. Чернівці (Театральна площа, 5). Журі оцінюватиме молодих артистів у жанрах: український автентичний фольклор, поп- і сучасна танцювальна музика, акустична, рок- та інша музика.

У межах конкурсу 10 листопада відбудеться практичний семінар з українського автентичного фольклору за участі провідних фольклористів України.
Загальна кількість учасників 27 відбіркових конкурсів по всій Україні становитиме близько 3000 гуртів і солістів – це понад 5000 осіб з усіх областей України та АР Крим.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання.
Уперше фестиваль «Червона рута» відбувся саме у Чернівцях 23 роки тому. Перший день фестивалю пройшов 17 вересня 1989 року.

Про це повідомляє Сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata