На Буковині триває робота рейдових груп щодо перевірки автоперевізників усіх форм власності

З метою забезпечення високого рівня безпеки пасажирських перевезень та належного їх обслуговування, посилення контролю за нелегальними перевізниками та припинення їх незаконної діяльності на маршрутах загального користування області триває робота рейдових груп з перевірки автоперевізників усіх форм власності, до складу яких входять працівники Державної податкової служби в Чернівецькій області, інспекторського складу управління ДАІ УМВС України в Чернівецькій області та територіального управління Головавтотрансінспекції.

Посадовими особами зазначених контролюючих служб систематично здійснюються перевірки за дотриманням автомобільними перевізниками всіх форм власності та водіями транспортних засобів вимог чинного законодавства про автомобільний транспорт, дорожній рух, інших нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень та повноти сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

Зокрема, працівниками Державної податкової служби області з початку року виявлено 119 громадян, які надавали послуги з перевезення вантажів, пасажирів та здійснювали діяльність без державної реєстрації. За звітний період 12 суб’єктів господарювання не видавали квитки пасажирам на лінії. До них застосовано штрафних санкцій на суму 16,8 тис. гривень. Також при проведенні документальних та фактичних перевірок щодо наявності у суб’єктів господарювання ліцензій на право здійснення перевезень пасажирів працівниками податкової служби краю було виявлено два порушення.

Упродовж жовтня виявлено 56 порушень правил перевезення пасажирів та експлуатації автобусів, мікроавтобусів, 21 водія притягнуто до адміністративної відповідальності за керування автобусами, переобладнаними з порушенням вимог чинних стандартів, 9 – за порушення правил зупинки та стоянки, 2 – порушення правил маневрування, 18 – перевантаження автобусів, 5 – перевищення встановленої швидкості руху, 1 – за керування автобусом у нетверезому стані.

За інформацією територіального управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернівецькій області, упродовж жовтня на території області дорожньо-транспортних пригод з вини ліцензованого транспорту не допущено.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata