Під Рингачем застрягли три машини. Люди вже третю добу в заметах серед поля

Під Рингачем застрягли три машини. Люди вже третю добу в заметах серед поляДо редакції звернулись водії, котрі їхали на похорони в Рингач Новоселицького району. Три автівки, серед яких і катафалк, застрягли за 1 кілометр до траси і за 1 кілометр до села в суботу. Посеред поля, вони не можуть зрушити з міста. Три села навколо – Рингач, Шишківці та Рокитне відрізані від світу. В магазинах місцеві мешканці змели все – і воду, і продукти. Дорослі попросили прихистити дітей в найближчих хатах, самі ж ночують в автівках.

– Ми сідали всі в одну машину, і так проводили ніч, аби економити пальне, – розповідає телефоном пан Іван. – Але пального трішки залишилось тільки в моїй машині. І стане його тільки до вечора. Допомоги нізвідки немає.

До села треба прочистити тільки 2 кілометра, розповів пан Іван. Але вже третю добу ніякої техніки немає. А в селі, як кажуть чоловіки, померла людина, і вже другий день туди не може доїхати міліція, бо без них неможливо поховати мерця.

Ми одразу ж зв\”язались з Новоселицькою РДА. Там нам повідомили, що техніка в ті села вже їде. Ми також сконтактували з МНСниками, аби ті допомогли людям.

І от, як нам повідомив пан Іван, до села вже приїхав тракторець, який потрохи починає розчищати дорогу. Але то не та техніка, яка необхідна для швидкої та реальної допомоги в заметах.

Ми ж сподіваємось, що люди визволяться з снігової пастки. Про результати повідомимо згодом.

peredplata