В 2012 році Буковина отримала 72 млн. гривень на реалізацію транскордонних проектів

Один із шляхів залучення в область додаткових коштів – розвиток транскордонного співробітництва, тому сьогодні у регіоні особливу увагу зосереджено, зокрема, на реалізацію проектів Спільної операційної програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова» ENPI/CBC 2007-2013.

Упродовж 2012 року в області за третім пріоритетом програми «Від людини до людини» успішнореалізовано 4 транскордонні проекти, на реалізацію яких надійшло 497,8 тис. євро або 5,3 млн. гривень. За першим та другим пріоритетамиПрограми розпочато реалізацію 5 транскордонних проектів на загальну суму 6,3 млн. євро або 66,8 млн. гривень.

У минулому році розпочався другий конкурсний відбір проектів за Спільною операційною. На конкурсний відбір від області подано 142 проектні пропозиції, з яких перший етап відбору пройшли 15 пропозицій загальною вартістю 12, 3 млн. євро, з них 6 – розроблені з ініціативи департаменту загальною вартістю 7,2 млн. гривень. Станом на сьогодні на всі 15 проектних пропозицій розроблено проекти та подано на другий етап конкурсного відбору.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata