На Буковині в День пам\’яті Героїв Крут відбувся мітинг та смолоскипна хода

На Буковині в День пам'яті Героїв Крут відбувся мітинг та смолоскипна хода29 січня 2013 року на Буковині за ініціативи Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» відбулися заходи з вшанування пам’яті загиблих під станцією Крути юнаків. Цього дня, 95 років тому, на захист України від московської орди стали лише 300 юних українців, – таким був наслідок політичної пасивності керівництва УНР.

Як зазначив у своєму виступі народний депутат України від ВО «Свобода» Руслан Зелик, історія має здатність повторюватися. «Байдужість та згубна політика влади призвела до того, що у героїчному але напередвизначеному пориві загинули кращі сини України. Подвиг трьох сотень юнаків – це історичний урок всім українцям. Сьогодні Україною керують нащадки отих ординців, усе українське знову упосліджене владою. Ми зобов’язані берегти пам\’ять про Героїв Крут, аби історія не надала нам ще одного трагічного уроку», – наголосив свободівець.

Руслан Зелик Звернувся до присутніх із закликом, пам’ятаючи про самопожертву загиблих 29 січня 1918 року юнаків, віддано працювати на розвій Української Соборної Самостійної Держави на засадах соціальної та національної справедливості.

По завершенню мітингу на Цернтральній площі Чернівців, свободівці та представники інших політичних організацій рушили смолоскипною ходою центральними вулицями столиці Буковини.

Крім того, за ініціативи депутата Чернівецької обласної ради від ВО «Свобода» Степана Спіжавки, у селі Самушино Заставнівського району свободівці та громада села вшанували пам\’ять самушинця Спринжината Кризантія – одного з юнаків, який брав участь у бою під Крутами.

Про це повідомляє Прес-служба ЧОО ВО \’\’Свобода\”.

peredplata