Для інтернатних закладів Буковини з обласного бюджету в 2012 році виділено майже 30 млн. гривень

Як інформує департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, торік інтернатні установи Буковини з обласного бюджету профінансовано на суму 29 млн. 706 тис. грн. – це майже на 6 млн. гривень більше, ніж у 2011 році.

Крім того, на рахунки будинків-інтернатів з Пенсійного фонду надійшло 8 млн. 345 тис. грн., що спрямовані на поліпшення умов проживання інвалідів і людей похилого віку. У 2011 на ці цілі було використано 7 млн. 49 тис. грн. За 2012 рік в інтернати надійшла гуманітарна допомога в розмірі 908 тис. грн., у т.ч. 403,2 тис. грн. – на продукти харчування.

У кожному з будинків-інтернатів функціонує допоміжне господарство, що виробляє продукцію сільського господарства для харчування підопічних цих закладів. Так, торік допоміжні господарства інтернатів виробили м’яса, молока, картоплі та овочів на загальну суму 1 млн. 229 тис. грн.

Довідково: В області у системі соціального захисту населення функціонує 5 психоневрологічних будинків-інтернатів для дорослих, один дитячий будинок-інтернат та геріатричний пансіонат. У них проживає 1035 людей похилого віку та інвалідів, які потребують постійного стороннього догляду, нагляду та медичного обслуговування. Обслуговують їх 740 працівників.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata