На Буковині триває місячник з профілактики артеріальної гіпертензії

Як інформує департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації, з метою запобігання серцево-судинним захворюванням в області триває місячник з профілактики артеріальної гіпертензії.

В рамках його проведення департаментом розроблено та впроваджено низку заходів – визначено пунктові амбулаторії загальної практики сімейної медицини для профілактичного огляду сільського населення, затверджено графіки виїздів бригад районних спеціалістів у складі кардіолога, невропатолога та окуліста в села регіону.

Ці бригади забезпечені необхідним медичним устаткуванням для проведення огляду жителів краю згідно з графіком, зокрема апаратами для вимірювання артеріального тиску, електрокардіографами, можливістю проведення лабораторного дообстеження. Впродовж місяця працюють пункти для вимірювання артеріального тиску у всіх лікувально-профілактичних закладах. Запас медикаментів для надання невідкладної допомоги хворим з артеріальною гіпертензією постійно поповнюється.

Наразі в області триває пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою, який передбачає часткове відшкодування вартості ліків для зниження артеріального тиску, а його мета – зменшення кількості ускладнень серцево-судинних захворювань, зокрема, від гіпертонії та смертності від цих хвороб. Даний проект, насамперед, допоможе соціально незахищеним хворим на гіпертонію, оскільки ним передбачено відшкодування коштів пацієнтам на придбання препаратів для зниження артеріального тиску.

В рамках місячника з профілактики артеріальної гіпертензії 15-16 квітня відбудеться черговий профілактично-просвітницький захід «Майстерня здоров’я»: з 10 години у міських поліклініках № 1, 2, 3 кожен бажаючий зможе виміряти артеріальний тиск та отримати кваліфіковану консультацію спеціаліста.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata