18 квітня буде проведено інструментальні дослідження стану плити мосту в с. Атаки Хотинського району

Державне підприємство “ДерждорНДІ” до 18 квітня має провести інструментальні дослідження стану плити мосту в с. Атаки Хотинського району на межі Чернівецької та Хмельницької областей, надати фахові рекомендації щодо можливості пропуску вантажного транспорту. Про це сьогодні, 15 квітня, повідомив під час селекторної прес-конференції начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах.

Він поінформував журналістів регіональних та місцевих засобів масової інформації щодо заходів, які вживаються відомством для відновлення транспортного сполучення на цій ділянці автодороги Житомир – Чернівці. «На об’єкті цілодобово працюють бригади підрядної організації «Трансмост». Станом на сьогодні відновлено асфальтне покриття на правій стороні мосту у бік Хмельницької області, де було три поверхневих руйнування та одне наскрізне», – сказав Ігор Гах. Він додав, що зараз тривають відновлювальні роботи на лівій стороні споруди. «У реверсивному режимі транспорті засоби вагою до 9 тонн зможуть курсувати мостом уже за кілька днів. Втім питання щодо відновлення руху для великих пасажирських та вантажних автівок досі залишається відкритим, допоки не буде висновку комісії», – наголосив посадовець. Ігор Гах підкреслив, що після інструментального обстеження мосту буде розроблений чіткий план дій та проектно-кошторисна документація щодо вартості відновлювальних робіт на об’єкті.

Начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області додав, що окрім цього термінового та капітального ремонту потребує міст у с. Звенячин на межі Чернівецької та Тернопільської областей. На ці роботи передбачено освоїти 4,8 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata