Понад 28,2 млн. грн. сплатили до бюджету спрощенці Чернівецької області

На обліку в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях на сьогоднішній день перебуває понад 11,7 тис. фізичних та 1645 тис. юридичних осіб-єдинників.
З початку поточного року платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили понад 28,2 млрд. грн. єдиного податку. Значну частину цієї суми бюджет отримав від приватних підприємців – майже 20,4 млн. грн. Юридичні особи- спрощенці сплатили 7,8 млн. грн. податку. Бюджет отримав додаткових 8 млн. грн. порівняно з минулим роком.

Спрощення ведення бізнесу та податкові нововведення, безперечно, забезпечать подальшу активізацію малого підприємництва, переконані податківці.
Нагадуємо, в цьому році ставки єдиного податку для платників 5-ої групи зменшені з 10 та 7% до 7 та 5% відповідно. Платники 2-ої групи подають звітність раз на рік, а не щоквартально. Крім того, запрацювали нові сервіси для всіх «спрощенців». Заяви про перехід на спрощену системи приймаються в електронному вигляді, також дозволено протягом звітного року змінювати групу та ставку податку.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області висловлює щиру подяку сумлінним платникам за плідне партнерство і відчутний внесок у розвиток економіки держави та міста, а також бажає подальшого збільшення прибутків чернівецькому бізнесу – повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata