Погода на Буковині 10 березня

 

Хмарно з проясненнями.
Вночі в Україні, вдень у східних, південно-східних областях, на Закарпатті та Волині невеликий дощ, у північній частині з мокрим снігом.
Вітер переважно південно-західний (вночі на Правобережжі – північно-західний), 5-10 м/с.

Температура вночі 2-7° тепла, на півночі країни від 2° тепла до 3° морозу; вдень 8-13° тепла, у південній частині, на Закарпатті та Прикарпатті до 17°, у північних областях 4-9° тепла.

У Чернівецькій області сьогодні, 10 березня, вночі температура +5 +8 градусів, вдень +14 +16 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер південно-східний 5-10 м/с. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари у Чернівцях закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

за останні 130 років
10 березня:

МАКС: 16.0° (1961)
МІН: -20.6° (1952)

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам’ять святителя Тарасія, архієпископа Константинопольського. Погоду у цей день передбачають птахи: синиця заспівала – тепло ворожить. З цього дня відбувається перехід середньої температури повітря через 0 градусів. Це вважається часом появи прогалин. Набухають бруньки – весну чують. З цього дня добре садити насіння на розсаду капусти і помідорів.

peredplata