Мінус 4 і снігові замети: рятувальник опублікував світлини зимової казки в літніх горах.

 

Потужний вітер і мороз більше нагадують зиму ніж другий день літа

Рятувальник Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту Василь Фіцак на своїй сторінці в мережі Фейсбук опулікував світлини перших днів літа на вершині гори Попіван.

За  його словами, в горах сьогодні зранку хоч і сонячна погода, але потужний вітер і мороз більше нагадують зиму ніж другий день літа.

«В перший день календарного літа, думав буде хоча би градус тепла, але температура 0° і падав сніг. А сьогодні температура повітря-4°С. При північному вітрі зі швидкістю 13 м/с відчуття наче перенісся в зиму. Сьогодні чудовий ранок на Попівані, та чи можна назвати його літнім?», – написав Василь Фіцак.

Довідка: Постійно дійючий Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост розташований на вершині гори Попіван (2028 метрів над рівнем моря) в будівлі колишньої обсерваторії.

 

Погода в Україні 2 червня не покращиться – країну продовжить заливати дощами, а температура повітря все ще не буде літньою.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, холодний прогноз дали синоптики Укргідрометцентру.

Сонячна погода 2 червня прогнозується тільки в Одеській і Миколаївській областях. На решті території країни прогнозується дощ. Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Найхолодніше буде на західній Україні. Там температура повітря вночі опуститься до +6 +8 градусів, вдень максимум +11 +14 градусів.

У східних областях України температура підніметься до +19 +21 градуси вдень, вночі +9 +11. У центральних і північних областях буде трохи холодніше – +12 +18 градусів вдень, вночі – до 8 градусів тепла.

На півдні і в Криму +17 +19 градусів вдень, вночі температура повітря опуститься до +7 +11. У Києві у вівторок похолодає до +12 +14 градусів, вночі +6 +8 градусів тепла.

Дощі не припиняться: де буде дуже погана погода 2 червня

Як вже повідомляла НАРОДНА ПРАВДА, за прогнозами о синоптика Володимира Деркача початок червня буде з комфортною температурою і буде навіть спекотно.

А за прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, не дивлячись на спеку, очікуються і такі дні, коли українці зможуть відпочити від задухи.

 

peredplata