Прогноз погоди на липень: синоптики прогнозують спеку до 40 градусів.

 

Липень буде найтеплішим місяцем з періодами нестійкої погоди з грозами, шквалами і зливами і спекотними посушливими періодами

Прогноз погоди на липень: синоптики прогнозують спеку до 40 градусів
Автор Романова Марі —   в Новини/Погода

 

 

Погода в липні хоч і не покаже суттєвих аномалій, але в окремих регіонах України стовпчики термометра можуть піднятися до 41 градуса тепла. Одночасно з цим українцям варто приготуватися до сильних опадів і гроз.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це попереджає Український гідрометеорологічний центр.

Синоптики прогнозують, що липень буде найтеплішим місяцем з періодами нестійкої погоди з грозами, шквалами і зливами і спекотними посушливими періодами.

Також за інформацією метеорологів, середня місячна температура становитиме 17-22 градуси, на півдні до 24 градусів, а в гірських районах 11-16 градусів тепла.

 

Температурний максимум в липні очікується в Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях – там термометр покаже від 40 до 41 градусів тепла, в гірських районах від 24 до 30 градусів. Липневий мінімум становитиме 2-11 градусів тепла, а в Карпатах 0-1 градусів.

Середня місячна кількість опадів становить 29-102 мм, в Карпатах, на Прикарпатті, Тернопільській і Хмельницькій областях 103-184 мм.

peredplata