Заморозки і грозові дощі: погода в Україні

Цієї ночі та вдень 4 травня в Україні прогнозують заморозки. Найбільш ймовірними вони будуть в західних, північних та центральних областях. Тоді як на Півдні та Сході України заморозків не буде.

Про це на своїй Facebook-сторінці написала синопткиня Наталка Діденко

 

За прогнозами Наталки Діденко, температура повітря загалом найближчої ночі очікується +2+6 градусів, у східних областях та в південній частині +6+12 градусів.

Вдень 4-го травня повітря буде свіжуватим, +10+15 градусів, на Донеччині, Луганщині й у південній частині теплішим, +12+17 градусів.

Переважатиме вплив антициклону південного походження, тому в більшості областей світитиме сонце, проте “хвіст” атмосферного фронту черкне по Півночі – там вдень можливі невеликі дощі.

У Києві у вівторок ніч буде ясною, зоряною і холодною, +3+5 градусів. На околицях можливі заморозки на грунті 0-2 градуси.

Вдень у столиці трішки потепліє: максимально близько +12 градусів. Якісь серйозні опади – навряд.

Протягом тижня в Україні буде тепліти, а в другій половині тижня прибуватиме дощів. Найбільше вологи припаде на суботу, 8-го травня.

“Садити квіти на цвинтарях напередодні поминальних днів вийде добре, земля буде вологою, з неба поллє дощиком, рослини не похилять голівки. Лише візьміть із собою парасолю чи краще одноразовий дощовичок”, – радить синопткиня.

З наступного понеділка, з 10-го травня, увірветься до нас вже справжнє тепло, стовпчики термометрів легко перемахуватимуть через +20+25 градусів і навіть вище.

Заморозки і грозові дощі: погода в Україні та на Буковині цього тижня

Водночас на Буковині до кінця тижня, за даними Укргідрометцентру, прогнозують дощі з грозами. Температура – від 15 до 17 градусів тепла вдень 4 травня. Середа має бути ясною, без опадів, 18-20 градусів. Проте вже у четвер, 6 травня, після нічної дощової грози температура знизиться до 14-16 градусів, а в п’ятницю дощ із грозою будуть і вдень.

Найгіршою буде погода у суботу, 8 травня: вдень дощ із грозою, температура 11-13 градусів.

Заморозки і грозові дощі: погода в Україні та на Буковині цього тижня

peredplata