Хотів придбати мотоцикл: буковинець перерахував шахраю 50 тисяч гривень

Майже щодня поліцейські реєструють нові факти шахрайств. Як правило, люди втрачають кошти через свою безпечність, адже не переконавшись у достовірності розміщеної інформації здійснюють транзакції.

До поліції звернувся 33-річний житель села Чепоноси Дністровського району, який став жертвою шахрайства. Заявник розповів поліцейським, що мав намір купити мотоцикл через мережу Інтернет. Під час спілкування з псевдопродавцем чоловік перерахував 50 тисяч гривень на банківський рахунок, який вказав шахрай. Однак через певний час буковинець зрозумів, що його ошукали, адже товар так і не отримав, а автор допису видалив публікацію та вимкнув телефон.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Відомості про подію дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ( Шахрайство ) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують: не довіряйте всій розміщеній інформації в мережі Інтернет, перевірте дані про продавця та обов’язково зверніть увагу на відгуки від покупців.

Завжди використовуйте функцію здійснення післяоплати. Окрім цього, в жодному разі не розголошуйте дані, які стосуються вашого банківського рахунку.

У разі якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

 

 

 

peredplata