У Дністровському районі поліцейські повідомили про підозру буковинці за надання хабаря правоохоронцям

Увечері 23 жовтня цього року у селі Каплівка місцева жителька намагалася уникнути відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані. За це жінка запропонувала співробітникам поліції гроші. Правоохоронці відмовилися від коштів і зафіксували протиправні дії водійки. За скоєння такого порушення чинним законодавством передбачена відповідальність до чотирьох років позбавлення волі. 
Патрулюючи територію обслуговування, співробітники групи реагування  Дністровського районного відділу поліції помітили автомобіль, водійка якого під час руху порушувала Правила дорожнього руху. Правоохоронці зупинили транспортний засіб «Audi» для перевірки документів кермувальниці. 
Під час спілкування поліцейські помітили у жінки ознаки сп’яніння та запропонували їй пройти освідування за допомогою алкотестера. Його результати засвідчили, що у водійки у крові було 0,42 проміле алкоголю, що перевищує допустиму норму. 
34-річна жінка запропонувала поліцейським неправомірну винагороду, щоб уникнути  адміністративної відповідальності. Правоохоронці відмовилися від коштів та викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Її співробітники зафіксували протиправні дії порушниці, яка поклала гроші у службовий автомобіля поліцейських. 
Співробітники поліції склали на водійку протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).
Наразі під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили про підозру порушниці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 
Триває досудове розслідування.
 
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 
 

peredplata