До 10 років ув’язнення загрожує буковинцю, який спричинив ДТП зі смертельним наслідком

До 10 років ув’язнення загрожує буковинцю, який спричинив ДТП зі смертельним наслідком: слідчі поліції завершили досудове розслідування

Нагадаємо: у ніч з 29 на 30 січня у місті Кіцмань, внаслідок зіткнення двох транспортних засобів травми, несумісні з життям отримав 26-річний водій одного із автомобілів. Матеріали кримінального провадження та обвинувальний акт поліцейські скерували до суду.

На місці дорожньо-транспортної пригоди працювали співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та слідчо-оперативна група відділення №2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 28-річний житель міста Кіцмань, керуючи автомобілем «MercedesBenz», не врахував дорожньої обстановки, порушив вимоги наявної дорожньої розмітки, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із автомобілем марки «BMW». Водій «BMW», 26-річний житель села Витилівка, від отриманих травм загинув на місці події.

За результатами проведеної судово-токсилогічної експертизи з’ясувалося, що 28-річний водій за кермом перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Слідчі поліції інкримінують буковинцю вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. На підставі отриманих доказів поліцейські склали обвинувальний акт та направили його для розгляду до суду. За скоєне чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata