Поліцейські Буковини розпочали кримінальні провадження за трьома фактами незаконного заволодіння коштами громадян

Правоохоронці наголошують буковинцям на дотриманні правил онлайн-безпеки, а також закликають кожного бути свідомими та обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не перераховувати гроші на невідомі рахунки. 

Учора, 7 червня, до Чернівецького районного управління поліції звернувся 53-річний місцевий житель. Чоловік розповів поліцейським, що побачив оголошення в соціальній мережі про можливість отримання соціальної виплати. Чернівчанин перейшов за посиланням та ввів дані своєї банківської картки. В результаті чого з його рахунку аферисти перерахували 10 тисяч гривень.

Також цього дня, у досить відому шахрайську пастку потрапила 30-річна чернівчанка. Як повідомила заявниця співробітникам поліції, що під час покупки взуття в інтернеті, отримала SMS-повідомлення з посиланням, перейшовши за яким ввела реквізити її банківського рахунку та перерахувала на невідомий рахунок 20 тисяч гривень.

Ще однією жертвою такої ж схеми шахрайства стала 40-річна жителька Глибоки. Буковинка розповіла працівникам відділення поліції № 5 (Глибока) Чернівецького РУП, що хотіла придбати генератор, оголошення про продаж якого побачила в інтернеті. Продавець наполягав на здійсненні предоплати і жінка погодилася. Однак після перерахування 6000 гривень на рахунок нібито продавця, після чого зв’язок із ним обірвався, а бажаний товар буковинка так і не отримала.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують:

• не довіряйте не перевіреній інформації та незнайомцям;

• не переходьте за підозрілими посиланнями;

• не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки;

• не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Будьте пильними та не дайте шахраям себе ошукати!

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь