На Буковині пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували 3 пожежі

Всі три пожежі за минулу добу виникли у житловому секторі області. Зокрема, у селі Ошихліби Кіцманського району загорілася господарська будівля. Пожежа виникла через необережне поводження власниці з вогнем. Жінка підпалила неподалік споруди сміття, пішла по своїх справах і залишила багаття без нагляду. Через певний час полум’я перекинулося на дерев’яну господарську будівлю. Пожежу виявили вже тоді, коли вогонь охопив споруду повністю, площа пожежі становила 50 кв. м. На виклик прибули рятувальники 9 державної пожежно-рятувальної частини з міста Кіцмань. Вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, в яких її застали. Полум’я знищило господарську будівлю.

Також на ліквідацію пожежі в господарській будівлі виїжджали сторожинецькі рятувальники у село Снячів Сторожинецького району. За попередніми висновками фахівців, у цьому випадку причиною пожежі стало порушення правил безпеки при експлуатації печі. Ймовірно, з пічки випала жаринка, від якої загорілися речі домашнього вжитку. Повідомлення про те, що горить будівля, до рятувальників від власника надійшло запізно – на той час споруда повністю була охоплена вогнем. Вогнеборці ліквідували пожежу, попередивши перекидання полум’я на поруч розташований гараж. Внаслідок пожежі знищено господарську будівлю.

Ще одна пожежа сталася у житловому будинку в селі Долішній Шепіт Вижницького району. Попередня причина загорання – недолік конструкції димаря опалювальної печі.

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 

peredplata