Рік ритейлу: завдяки кому рівень життя в нашій країні наближається до європейського

Протягом року ми з вами пережили безліч подій: політичних, соціальних, культурних, фінансових, економічних… Аби мати уявлення, чого чекати та на що сподіватись у поточному році, давайте проаналізуємо, яким був 2019-й. Наочно це можна побачити на прикладі лідера вітчизняного ритейлу – «АТБ». Саме ця торговельна мережа є для українців головним постачальником гарантовано якісних продуктів. 1082 цілодобових супермаркети «АТБ» у 275 містах 24 областей країни, зокрема й на Буковині щодня відвідують майже чотири мільйони клієнтів. У нас мережа з’явилася минулого року –  у Чернівцях на вулиці Руській, 219-е (корп.2) відкрили сучасний супермаркет «АТБ».

 

Встановлено новий рекорд зі сплати податків

Перше, з чого слід почати наше дослідження, – значне збільшення компанією обсягів сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, у тому числі й до нашої міської скарбниці. Це сьогодні дуже актуально, адже після реформи децентралізації більше коштів залишається в місцевих бюджетах. Протягом минулого року група компаній «АТБ» встановила рекорд, сплативши 12,6 млрд грн. Це не випадковість, а системне дотримання стратегії динамічного розвитку. Темпи приросту за рік – 34%.  Роком раніше – у 2018-му – сума сплачених податків дорівнювала 9,4 млрд грн. Це було на третину більше, ніж у 2017-му (6,58 млрд грн.). Компанія вже кілька років поспіль входить у ТОП-10 найбільших платників податків країни.

«Такого фінансового результату роботи у 2019 році корпорація досягла у непростій маркетинговій ситуації значних курсових коливань і змін споживацького попиту. Ми ним задоволені. Він демонструє нашу відданість роботі, прозорість ведення бізнесу та законослухняність», –  розповів Борис Марков, генеральний директор корпорації «АТБ».

 

Товарообіг зріс до 126,8 млрд грн.

«АТБ» системно впроваджує інноваційні технології, сучасні енергоощадні рішення й оптимізує бізнес-процеси. Багато з того, що сьогодні є нормою для будь-якого супермаркету, вперше впровадили саме в  «АТБ». Це дозволяє планово збільшувати показники. За рік товарообіг мережі зріс на 22,4%  –  до  126,8 млрд грн. (із ПДВ). Цікаво, що таким чином корпорація повторила свій минулорічний рекорд: у 2018-му даний показник становив 103,9 млрд грн. проти 80,2  млрд грн. у 2017-му.

Компанія збудувала одну з найбільш розгалужених логістичних інфраструктур у країні. Цілодобово працюють не тільки магазини, але й близько десяти мультитемпературних складських центрів європейського зразка та чималий власний вантажний автопарк (7 колон). Чітке планування, облік і координація руху товарів дозволяють вчасно доставляти товари асортиментного ряду дискаунтерів «АТБ» – понад 3,5 тис. найменувань –  у всі куточки України.

 

Завдяки розширенню мережі  в країні створено 6 тисяч робочих місць

Корпорація «АТБ» підтвердила звання одного з найбільших роботодавців країни. Протягом минулого року було створено понад 6 тисяч робочих місць, у тому числі й у нашому місті. Системно розширюючи  мапу присутності в Україні, лідер вітчизняного ритейлу пропонує стабільну роботу, гідну зарплату, безоплатне фахове навчання більш як 64 тис. громадян. Це надає їм впевненості у завтрашньому дні та своєму майбутньому.

Минулоріч прийняли перших клієнтів 88 нових дискаунтерів «АТБ» (у 2018 році – 80), проведено модернізацію 41 магазину. Основну увагу, як і раніше, приділяють динамічному розширенню мережі у південних і західних областях нашої країни. Важливо, що чималукількість нових робочих місць створено у невеликих населених пунктах, де це має величезне соціальне значення та підсилює фінансову спроможність територіальних громад.

 У 2019-му компанія підкорила одразу два нових регіони – перші дискаунтери мережі відкрили на Закарпатті та Буковині.  Мешканці Чернівців і Ужгорода отримали можливість купувати товари європейського рівня якості за українськими цінами.

Як бачимо, минулий рік став для лідера вітчизняного ритейлу знаковим і рекордним. На аналогічні зміни можна сподіватися й у 2020-му, адже динамічний розвиток є складовою загальної стратегії «АТБ».

 

peredplata