Судитимуть 36-річного чернівчанина, який намагався «вибити»борг за допомогою револьвера та металевої бити

Чернівецькою місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 36-річного мешканця Чернівців, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.355 КК України (примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, поєднаного з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я). Про це інформує Чернівецька місцева прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому поточного року, обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з метою примушування потерпілого до виконання цивільно-правових зобов’язань, заздалегідь заготовив револьвер і металеву биту та приїхав до місця проживання потерпілого, якийзаборгував йому грошові кошти у розмірі 20 тис.грн.

Побачивши як потерпілий підходить до під’їзду свого будинку, обвинувачений підійшов до нього та пред’явив вимогу про повернення йому боргу, а отримавши відмову -витягнув металеву биту та намагався нанести нею тілесні ушкодження, однак отримав супротив від потерпілого.

Після цього, з метою доведення до кінця свого умислу, обвинувачений дістав з-під куртки револьвер та здійснив 2 постріли у потерпілого, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді ран з синцем, які відповідно до висновку СМЕ відносяться до легких тілесних ушкоджень, що призвели до короткочасного розладу здоров’я.

Подальшу долю чоловіка вирішуватиме суд.

 

 

 

 

peredplata