Ольга Кобевко проти хамів в медицині

Під час перевірки інформації лікарки-інфекціоністки вищої категорії Ольги Кобевко про відключення електроенергії у Чернівецькій обласній клінічній лікарні в. о. генерального директора, якого суд визнав таким, що він не відповідає кваліфікаційним вимогам для зайняття цієї посади, Цинтар дозволив собі хамську поведінку. Він підвищував голос на лікарку, погрожував їй. Такий керівник, що претендує на високу керівну посаду у колективі інтелігентів, схожий на тупого невігласа серед порядних людей.

Хоч він і отримав від лікарки гідну інтелігентну відповідь, але цього «неотесаний мужлан» і грубіян до науки не візьме. Бо за ним уже помічалися хамовиті спілкування з підлеглими.

Слухати з 12 та з 18 хв.

Замість того, аби виправляти недоліки і забезпечувати лікарню безперебійним електропостачанням, керівники області та ОК шукали можливості покарати лікарку, яка  цю проблему порушила.

 Дивною і навіть злочинною прозвучала фраза хама Цинтаря про вимкнення світла у п’ятницю, 27 листопада. Мовляв, якихось там 25 хвилин не було світла. Ну і що? Нічого не сталося… (відео з 8 хв.)

Уявляєте собі, що верзе цей невіглас? Саме тоді присвічуючи собі ліхтарями медики вручну подавали кисень хворим.

А якби вони цього не зробили? Чи могли б ті, хто на кисневій дотації 25 хвилин не дихати? Вони б повмирали. Спробуйте заткати рот і ніс хаму Цинтарю на 25 хвилин. І тоді він зрозуміє, що таке підготувати до зими лікарню.

За такі вислови, за таку поведінку цей Цинтар не може ні керувати колективами медиків, ні займати будь-яку іншу керівну посаду в медицині.

До речі, суд ще весною визнав, що призначення Цинтаря керівником ОКЛ було і з порушенням кваліфікаційних умов. Але тодішні керівники області спромоглися призначити Цинтаря виконуючим обов’язки головного лікаря. Тепер їх  та Мунтяна уже не буде. То й Цинтаря також не буде. І не треба.

*Хамло повинно понести кару.

А перевірки інфекційного відділення ОКЛ підтвердили правдивість слів Ольги Кобевко. Цікаво  було спостерігати, що до «червоної зони» (зона небезпеки заразитися коронавірусом в інфекційному відділенні) не увійшла  ні заступниця голови ОДА, ні головний лікар ОКЛ. Тільки лікарка Кобевко та керівник департаменту охорони здоров’я  ОДА Чорний одягнули захисні костюми і пройшлися боксами та палатами відділення. Там вони побачили на власні очі оголені електродроти, висячі електролампочки та розетки. Також почули від хворих правду про світло, про жахливі умови та героїчну працю медиків.

Керівники цього не бачили і не чули. А може вони й не хотіли це бачити й чути. Бо мали на думці іншу мету: покарати лікарку, яка не кориться їхній владі і викриває злочинну діяльність тих, хто повинен відповідати за матеріальне забезпечення та умови для лікування на COVID – 19.

Ще недавно Ольга Кобевко таки добилася того, аби у лікарню підвезли кисень для пацієнтів. Тепер вона добивається, аби електропостачання у лікарні було безперебійним.

І вона поборе цю нечисть. Бо діє правдиво, сміливо і чесно.

*Хам, хамло, невіглас – це літературні слова, які характеризують людину. 

У статті – це оціночні судження.

peredplata