Буковинець обстріляв з рушниці дві автівки

18 лютого на спецлінію “102” звернувся неповнолітній хлопець і повідомив, що у селі Круглик став свідком протиправних дій місцевого жителя. За словами заявника, порушник пошкодив автомобілі його товаришів і втік з місця події. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Співробітники відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції одразу відреагували на виклик та здійснили першочергові поліцейські заходи: опитали заявника, учасників і свідків події. Правоохоронці з’ясували, що 30-річний житель села Круглик, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на території місцевого стадіону порушував громадський порядок та агресивно реагував на зауваження сторонніх.

Відтак – між ним і компанією чоловіків, які перебували неподалік, виникла словесна суперечка. Під час конфлікту порушник декількома пострілами з предмета, схожого на мисливську рушницю, пошкодив шини та крило автомобілів «Ford» і «ВАЗ 2109». Після скоєного буковинець зник у невідомому напрямку.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

За описом автомобіля правоохоронці оперативно встановили особу порушника, а згодом – його місцезнаходження та затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Поліцейські вилучили речові докази вчинення протиправних дій та направили їх для проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Наразі встановлюється сума завданих збитків.

За клопотанням слідчих поліції Хотинський районний суд обрав запобіжний захід затриманому у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області. 
 

peredplata