Двоє уродженців Буковини “засвітилися” у списку попів-вербувальників молодих росіян на війну проти України

 

Двоє уродженців з Буковини потрапили до списку священників російської церкви, які отримали чіткі вказівки агітувати батьків та родичів молодих росіян укладати контракт про військову службу.

Про це свідчить список, оприлюднений Головним управлінням розвідки міністерства оборони України.

Воєнна розвідка України оприлюднила відомості про служителів рпц які співпрацюють з російськими пропагандистами та окупаційними підрозділами інформаційно-психологічних операцій.

У списку є понад сто священнослужителів різного сану. Більшість з них із родом з Росії, але є і мешканці України. Серед російських священників “засвітилися” і прізвища двох уродженців з Чернівецької області.

Зокрема до списку Головного управління розвідки внесено єпископа Георгієвського і Прасковейського, який народився у селі Васловівці Заставнівського району Чернівецької області. Його прізвище та ім’я Губка Василь Іванович.

Є у списку єпископ Находкинський і Преображенський, який є уродженцем Чернівців. Його прізвище та ім’я Дутка Микола Іванович.

Раніше повідомлялося, що священники російської церкви отримали чіткі вказівки агітувати батьків та родичів молодих росіян спонукати їх укладати контракт про військову службу. Про це свідчать дані української розвідки, повідомляє ГУР.

Джерело: https://molbuk.ua/

peredplata