Депутат Оробець: Чоловіка змусили виїхати з країни

Нардеп від во \”Батьківщина\” Леся Оробець заявляє, що її чоловік був змушений виїхати за кордон через переслідування її родини.

Про це вона розповіла журналістам у четвер.

За її словами, родина ухвалила таке рішення – про виїзд чоловіка, керівника компанії \”Фенікс Капітал\” – після того, як було програно апеляцію по кримінальних справах, порушених стосовно компанії.

\”Наступним їхнім кроком було винести запобіжний захід у вигляді штрафу. Вони нам нарахували штраф у розмірі 3,5 млн доларів. Якби ми не заплатили цю заставу, мого б чоловіка було ув’язнено до Лук`янівського СІЗО. У мене немає таких грошей. Окрім того домовлятися з тими, хто тисне на твою родину, означало б домовлятися з бандитами\”, – заявила Оробець.

За її словами, її чоловікові інкримінується стаття, яка не передбачає терміну ув’язнення, але за її інформацією, його планували тримати там (у СІЗО. – УП) до вирішення справи по суті.

\”Мені розповіли, що СІЗО це навіть гірше ніж тюрма і під час будь-якого голосування мені б приходив дзвінок або смс-ка і я б постійно була \”на гачку\”, – додала нардеп.

Оробець додала, що її чоловік виїхав з країни одразу після того, як вони програли апеляцію, після 12 червня.

\”Я ще не знайшла сил сказати про це дітям. Друзі та родичі нас підтримують, але я боюся що принаймні до президентських виборів – і дай бог щоб тільки до них – мій чоловік буде нев’їздним\”, – додала Оробець.

Як відомо, у листопаді 2012 до київського офісу компанії \”Фенікс Капітал\”, головою ради директорів якої є чоловік нардепа Лесі Оробець, увірвалися невідомі у масках.

На думку Оробець, це було винятково \”політичною розправою\”. Також Оробець заявила, що її чоловік займається інвестиційним банкінгом, має середній бізнес на 50 робочих місць. \”Він все життя справно платив податки і змушував робити це своїх контрагентів, але от сьогодні \”вигрібає\” від податкової\”, – заявила нардеп.

Пізніше Оробець також повідомила, що їй на мобільний зателефонували з прихованого номеру і запропонували \”вирішити питання шляхом політичних переговорів\”.

Також нардеп повідомила, що Київський апеляційний суд відмовив компанії \”Фенікс Капітал\” в задоволенні апеляції, якою компанія вимагала скасувати рішення столичного адміністративного суду за звинуваченням в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

На думку Оробець, подібне рішення апеляції в резонансній справі \”адресовано мені як опозиційному політику\” і може бути використано владою для \”політичних переговорів\”.

Джерело

peredplata