Кинув сестру Азарова, зняв штани в суді і втік з-під арешту

Кинув сестру Азарова, зняв штани в суді і втік з-під арештуУкраїнський ректор Петро Мельник \”кинув\” прем\’єра і отримав удар від його конкурентів Клименко та Арбузова

Підозрюваний у хабарництві ректор Національної податкової академії, який перебував під домашнім арештом, втік. Причому в цьому йому не завадив електронний браслет, який напередодні на руку наділи міліціонери. Міліція просить усіх, хто знає, де знаходиться Мельник дати знати про це.

\”Дійсно, вдома його немає. Браслет лежить на столі. Де він – не знаю\”, – розповів адвокат Мельника Руслан Місюна.

Петра Мельника затримали 27-го липня прямо в його кабінеті. Співробітники МВС і Міндоходов стверджують – ректор попався на хабарі в 40 і 80 тисяч гривень. Протягом 72-х годин Печерський суд кілька разів намагався висунути звинувачення Мельнику і вибрати запобіжний захід. Однак з-і постійних скарг Мельника на стан здоров\’я це довго не вдавалося. Нарешті, Мельника доставили до суду, але він знову поскаржився на серце і його відпустили до лікарні.

Слідчий Олег Зайцев стверджує, що Мельник, який перебуває в лікарні міста Буча, прикидається хворим тільки в присутності лікарів. Також прокурор заявив, що напередодні Мельник пручався трьом працівникам міліції та \”стан його здоров\’я відтоді не змінилося\”. Суддя Пилаєва згодна з позицією обвинувачів. Вранці Мельника доставили на засідання суду. Він уже продемонстрував заяву про звільнення з посади ректора, заявив про проведену операцію і навіть продемонстрував її результати, знявши штани прямо в залі суду. Після виписки з Бучацької лікарні, Мельника побачили в Ірпені поза території домашнього арешту – він їв кавун у компанії сина, невістки та ще кількох родичів.

[Cетевой щоденник npubop, 01.08.2013, \”Талановита людина талановита у всьому\”: Пройшла цікава інсайдерська інфа з приводу Мельника. Люди з його оточення кажуть, що він був вже в Польщі, але жадібність згубила і він приїхав на \”жнива\”. Виявляється він був / є одружений на сестрі Азарова, але зв\’язався з молодою дівчинкою, яка йому сказала, або штамп у паспортах БПР, або прощавай. Ось він і хотів розлучитися з сестрою Азарова. На що Азаров, природно, образився і сказав приблизно таку фразу \”Був ректором, а станеш лаборантом\”. Тому то його так швидко і хлопнули. Броньовані двері бухгалтерії та його кабінету винесли за 4 хвилини. Була чітка команда – мочити.]

[\”Газета по-українськи\”, 09.08.2013, \”Опозиціонер: Мельнику дали\” зелений коридор \”, щоб не вибовкав таємниці Азарова\”: Підозрюваному екс-ректору Податкової академії Петру Мельнику дозволили втекти з-під варти, бо побоювалися, що той може вибовкати компромат на прем\’єр-міністра Миколи Азарова. Про це сказав нардеп від \”Батьківщини\” Сергій Соболєв.

\”Втеча Мельника показав, як два угруповання в Партії регіонів борються між собою. Одні – діяли на його арешт і затримання, виходячи з норм закону. Інші – рятували ситуацію, розуміючи, хто такий Петро Мельник і що буде, коли він почне говорити. Адже він може дуже багато розповісти про пана Азарова, свого колишнього шефа: як створювалася Податкова академія, як там гроші відмивалися. У цьому ніхто не був зацікавлений. Тому йому зробили зелений коридор і він втік \”, – вважає нардеп.

Опозиціонер розцінює шанси міліції знайти побіжного ректора як високі за умови, що його дійсно шукати.

 \”Залежить від того як будуть шукати. Якщо реально оголосять у розшук і будуть шукати – знайдуть. Але якщо шукатимуть так, як колись Засуху, Білоконя, це триватиме довго.

 Будуть шукати, або робити вигляд, що шукають. Мельник – особистість відома, ректор Податкової академії. Тому така справа навіть з часом не вляжеться \”, – міркує Соболєв.]
  

****

Справа ректора Мельника – удар «молодої команди» Януковича по прем\’єру Азарову?

 Затримання на отриманні хабара одіозного ректора Петра Мельника стане тим самим проявом «невибіркову правосуддя», у відсутності якого часто звинувачують українську владу

 Ситуація майже унікальна: співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міндоходов спільно з ГУБОЗ МВС України «скрутили» вірного «багнета» влади, пише «Главком».

 Показово в цій історії те, що ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника затримували за допомогою все тих же «податківців». Тобто затримання ректора «профільного» вузу проходило з санкції керівництва Міндоходов. І сталося це в той момент, коли той, хто міг би заступитися за свого давнього соратника – прем\’єр Микола Азаров – перебуває у відпустці.

 На парламентських виборах-2012 Петро Володимирович у список Партії регіонів не втиснувся, в якості компенсації йому віддали округ в рідному Ірпені. Але він зайняв лише третє місце, поступившись представникам УДАРу і «Батьківщини».

 Після втрати мандата над Мельником стали згущуватися хмари. Раніше вже спливали факти того, що університет укладає угоди про надання послуг з фірмою, яку очолює син Петра Мельника, а заодно депутат від Партії регіонів у Київській облраді – Максим. А нещодавно з\’явилася інформація, що прокуратура Київської області порушила кримінальну провадження щодо посадових осіб одного з вузів області, крадія під час підготовки Євро-2012. Пізніше з\’ясувалося, що мова йде саме про Мельника. Чому ж скандального ректора вирішили осадити саме зараз?

 За інформацією «Главкому», спочатку з Мельником хотіли домовитися по-хорошому. Прибравши до своїх рук Податкову, ставленик «Сім\’ї» Олександр Клименко вирішив взяти під контроль і галузеву академію. Але одіозний ректор Податкової академії не поспішав танцювати під нову дудку. Так як Мельник відмовився добровільно відходити в бік, вирішено було перейти до «плану Б».

 «Наскільки мені відомо, він мав конфлікт з керівництвом Міндоха і кандидатура на його місце вже була, – підтверджує народний депутат Геннадій Москаль. – Тим більше, після програшу на виборах ніякої цінності для Партії регіонів він не представляє, та й фігура ця не надто сприймається суспільством ».

[News.eizvestia.com, 30.07.2013, \”Чому і за що Клименко посадив саме Мельника\”: Розмови про те, що Петро Мельник може позбутися своєї посади, з\’явилися ще на початку липня. Тоді стало відомо, що прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб вузу, що потрапили під підозру в незаконному витрачанні бюджетних коштів, виділених на підготовку до Євро-2012. За версією прокуратури, незадовго до чемпіонату одна з будівельних фірм, яку джерела пов\’язують з родичами пана Мельника, зобов\’язалася зробити ремонт у п\’яти гуртожитках університету. Проте роботи були проведені лише частково. Проте за нібито повністю виконані роботи керівництво вузу перерахувало фірмі 10 млн грн. Крім того, нібито Клименко запропонував піти Мельнику за власним бажанням, однак той категорично відмовився, мотивуючи це тим – «Не ти мене призначав, не тобі мене знімати …».

 Тим часом співрозмовники в Міністерстві доходів і зборів вважають, що затримання ректора одного з головних вузів країни могло відбутися тільки при особистому згоді міністра Олександра Клименко. Слід зазначити, що Петро Мельник досить довго керував університетом, мав значний вплив і авторитет. Якщо його вирішили прибрати, значить, на це напевно є згода міністра. Нагадуємо, що в червні 2005 року пана Мельника звільнили з посади ректора за порушення трудових обов\’язків і фінансові зловживання. Однак після судових тяжб в грудні того ж року йому вдалося відновитися на посаді.

 У самому університеті новину про затримання пана Мельника зустріли без особливого ентузіазму. «Тепер буде призначений новий ректор, а раз так, то не можна виключати, що розпочнеться чистка керівництва, оскільки можуть виникнути питання і до інших керівників», – розповіли у вузі.]

[\”Українська правда\”, 31.08.2013, \”Племінник Мельника теж попався на хабарі\”: У Солом\’янському райсуді знаходиться справу стосовно племінника Мельника Олександра, який раніше обіймав посаду першого заступника начальника відділу податкової міліції Солом\’янського району Києва.

Ще в березні 2008 року він був затриманий після отримання хабара в розмірі $ 30 тис. від підприємця, щодо якої мав намір порушити кримінальну справу.
 \”Олександр Мельник провів місяць у СІЗО, проте потім не без допомоги дядька вийшов на свободу\”, – розповів співрозмовник у столичній міліції.

При цьому розробка самого Петра Мельника почалася ще минулого року, проте у зв\’язку з тим, що він був народним депутатом VI скликання, залучити ректора до відповідальності не представлялося можливим, стверджують джерела в МВС.

Джерело

peredplata