Поверніть додому \”Червону руту\”

Поверніть додому "Червону руту"Безсмертне творіння великого Володимира Івасюка \”Червона рута\” народилася У Чернівцях. І буйним квітом розцвіла восени 1989 року у рідному місті митця. Перший одноіменний фестиваль став багатим не тільки талантами, а й пробудив Україну до чину, який спричинив загибель імперії зла – СССР. А потім фестиваль возили по інших містах і селах. Відірвали коріння рути. І не змогли прищепити і її ніде. Щоразу є проблели, фестиваль помирає. Якщо його негайно не повернути додому, він вмре навік. Тому Буковинський комітет опору диктатурі виступив із заявою, у якій вимагає повенути \”Червону руту\” у Чернівці.

Прем’єр-міністру України п. Азарову М.Я.
Копія : Голові Чернівецької ОДА п. Папієву М.М.
Представників політичних сил та громадських організацій, що входять в Комітет опору диктатурі в Чернівецькій області, м.Чернівці, вул.. Головна 22, Чернівецька міська партійна організація ВО «Батьківщина»
ЗАЯВА
Політичні сили та громадськість Чернівецької області стурбовані тим, що проведення завершальної частини Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута» в Луганську, яке було завчасно заплановане, з невідомих причин не відбулося. Проведення заключної частини фестивалю та Гала-концерту, які мали пройти в середині вересня в Чернівцях, через неналежне державне фінансування перенесені на невизначений термін, через що завершення фестивалю в 2011 році, чи не вперше за роки незалежності, може не відбутися. Таке байдуже ставлення влади до проведення справді всенародного українського пісенного форуму ми сприймаємо як відкритий наступ на українську культуру, що є черговим проявом новітнього геноциду української нації. Вимагаємо від Кабінету міністрів України виконати раніше дану обіцянку щодо повноцінного проведення заключної частини фестивалю та Гала-концерту в Чернівцях в жовтні цього року.
26.09.2011р.
ВО «Батьківщина»
ПП «Фронт Змін»
ВО «Свобода»
Народний Рух України
Наша Україна
Народна Самооборона
Партія «Реформи і Порядок»
Партія «Удар Віталія Кличка»
Політична партія «За Україну»
Конгрес Українських націоналістів
Асоціація жінок-депутатів місцевих рад Чернівецької області
Громадська організація «Товариство «Буковина – наш дім»
ЧОПП «Громадянська позиція»

peredplata