У вирішальний момент штурму Евромайдану підрозділ внутрішніх військ відмовився виконувати наказ – Волинець

У вирішальний момент штурму Евромайдану підрозділ внутрішніх військ відмовився виконувати наказ - ВолинецьУ вирішальний момент штурму Евромайдану підрозділ внутрішніх військ відмовився виконувати наказ – Волинець

Силовики змушені були проводити ротацію і цього часу вистачило, щоб кияни підійшли

Голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявляє про відмову одного з підрозділів внутрішніх військ виконувати наказ під час нічного штурму Евромайдану та Будинку профспілок.

Як передає кореспондент \”Сегодня\”, Волинець повідомив, що на момент штурму на Евромайдані знаходилося лише близько 7 тисяч чоловік, що дозволило внутрішніх військ та \”Беркуту\” швидко займати позиції. За його слова, на руку силовикам грало і обмерзання бруківки, на якій мітингувальників важко було стримувати професійний натиск силовиків.

\”Будинок профспілок атакували з двох флангів, але на одному з флангів підрозділ внутрішніх військ відмовилося виконувати команду, силовики змушені були проводити ротацію і цього часу вистачило, щоб підійшли кияни, нас стало більше і розклад сил змінився\”, – сказав він.

Волинець підкреслив, що силовики не просто тіснили мітингувальників, а били і затримували.

Нагадаємо, вночі 11 грудня силовики спробували зачистити від мітингувальників Майдан Незалежності.

Джерело

peredplata