Тризубівцям перекваліфікували статтю

Тризубівцям перекваліфікували статтю4 жовтня відбулось чергове судове засідання у Запоріжжі, де слухалась справа проти дев’ятьох тризубівців, яких обвинувачують у відпиленні голови пам’ятнику кату українського народу Сталіну. Як нам повідомили в Центральному Проводі ВО «Тризуб», комуністи таки не змогли документально підтвердити свої матеріальні збитки (нагадаємо, вони спершу казали, що сума збитків матеріальних становить близько 400 тисяч гривень і моральних — 60 тисяч). Тому суд врахував лишень вартість використаного каменю – а це трохи більше 100 тисяч гривень. На диво, прокуратура сама подала клопотання про перекваліфікацію статті на більш м’яку. Тепер хлопцям загрожує не 3-10 років ув’язнення, а до трьох років. На ще більше диво, комуністи проти цього не заперечували. Наразі адвокати хлопців готуються, що вже на наступному судовому засіданні суддя оголосить вирок. Нагадаємо також, що хлопці за цим обвинуваченням відсиділи за ґратами більше трьох місяців.

***
Тим часом проти іншого тризубівця Віталія Применка теж порушили кримінальну справу. Як повідомляє блогер Олена Білозерська, його затримали 28 вересня 2011 року у селищі Аули на Дніпропетровщині та перевезли до м. Слов’янськ Донецької області. Його підозрюють в організації вибуху. Зокрема, 26 вересня цього року в Слов’янську водій жінки-підприємця виявив під її машиною підозрілу барсетку з дротами. Коли він відкинув її вбік, пролунав вибух, в результаті якого був пошкоджений фасад прилеглого будинку. Люди не постраждали. Олеся Применко, дружина Віталія, стверджує, що того дня її чоловіка у Слов’янську не було. Вона також переконана, що це політичне замовлення.
Наразі стало відомо, що проти тризубівця таки порушили кримінальну справу за ст. 296 ч. 4 “Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень”, санкція якої передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. Суд виніс рішення утримувати Віталія під вартою протягом двох місяців. Як повідомляє прес-служба ВО «Тризуб», Применко зараз перебуває у СІЗО м. Артемівськ. Про подальший розвиток подій читайте в наступних числах «Часу».
Надія Вірна

peredplata