Ющенко подав до суду на Москаля

Ющенко подав до суду на МоскаляЕкс-президент України Віктор ЮЩЕНКО подав позов до Київського районного суду міста Сімферополь щодо народного депутата Геннадія МОСКАЛЯ, який поширив інформацію про те, що колишній український президент нібито просив у США громадянство.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЮЩЕНКО повідомив журналістам сьогодні.

«Те, що заявив цей чоловік, не відповідає дійсності», – сказав В.ЮЩЕНКО. Він підкреслив, що його ніколи не цікавило це питання – жити на чужій землі. «Мені краще лягти коло своїх дідів, чим їхати в чужі краї», – сказав В.ЮЩЕНКО. Він підкреслив, що його принижують подібні заяви. «Я собі навіть думок не допускаю, щоб покинути свою країну», – сказав В.ЮЩЕНКО.

Водночас він зауважив, що розуміє, що Г.МОСКАЛЬ в даному випадку виступив лише як речник, а цю провокацію організували інші люди з опозиції. І хоч В.ЮЩЕНКО і знає, хто це зробив, називати прізвище відмовився.

В.ЮЩЕНКО вимагатиме від Г.МОСКАЛЯ публічних вибачень та відшкодування збитків у розмірі 1 гривні.

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня депутат Г.МОСКАЛЬ заявив, що В.ЮЩЕНКО подав документи для отримання дозволу на проживання в США.

«За достовірною інформацію, яку я отримав від української діаспори в США, колишній Президент України Віктор ЮЩЕНКО, котрий нещодавно перебував в Америці, подав документи для отримання дозволу на проживання в Сполучених Штатах», – сказав Г.МОСКАЛЬ.

Депутат стверджує, що подальша мета цього кроку – отримання громадянства цієї США.

Москаль впевнений, що Ющенко виграє у нього справу, коли рак на горі свисне

Проте, як повідомляє прес-служба \”Народної самооборони\”, відповідач упевнений, що справу виграє він.

\”Він (Ющенко) у мене суд виграє, коли рак на горі свисне\”, – заявив Москаль.

\”Мене дивує, що він свою честь та гідність оцінив в одну гривню. Ну, напевно він і вважає, що вони коштують саме стільки. Але я рахую, що це завищена ціна. Я вважаю, що його честь і гідність не варті нічого – нуль копійок. І чого судитися, якщо не має честі і гідності? Це абсолютно безперспективна справа\”, – зазначив він.

Крім того, на думку Москаля, Ющенко подав позов не до того суду.

\”Яке я відношення маю до Київського районного суду Сімферополя? Я там не проживаю і не зареєстрований у тому місті. Я був там прописаний, коли працював у Криму… Я не буду їздити до Криму, та й суд Сімферополя не буде розглядати цю справу\”, – заявив нардеп.

Нагадаємо, що місяць тому Москаль на персональному сайті народного депутата розмістив інформацію про те, що попередній президент нібито подав документи для отримання дозволу на проживання у США, щоб у подальшому отримати громадянство цієї країни.

Пізніше Москаль заявив, що родина Віктора Ющенка купила віллу на околицях Чикаго, а сам екс-президент отримав грін-карту, яка дає дозвіл на проживання в США.

Нагадаємо, що 23 травня 2008 року Катерина Ющенко передала до українських ЗМІ документи, з яких чітко зрозуміло, що вона є громадянкою однієї держави – України, і про те, що вона відмовилася від громадянства Сполучених Штатів Америки.
Джерело

peredplata