Службовець однієї з філій «Райавтодору» на Буковині приховав наявність конфлікту інтересів

Начальник однієї з філій «Райавтодору» дочірнього підприємства «Чернівецький облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» у своєму безпосередньому підпорядкування мав близьку особу. А це згідно із Законом є адміністративним правопорушенням.

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області посадовець, будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, не повідомив у встановлений Законом строк свого безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів. Адже його дружина працює провідним інженером в очолюваній ним структурі.

Таким чином чоловік вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ст.172-7 (Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тож працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області склали на службовця адміністративний протокол про корупцію, який 27 березня було скеровано на розгляд одного з районних судів Чернівецької області. Триває судовий розгляд.

peredplata