Кандидати на посаду мера Чернівців не надають зразків агітації до виборчої комісії

Громадянська мережа ОПОРА перевірила, чи виконують кандидати на посаду Чернівецького міського голови норму закону про вибори щодо необхідності надання зразків агітаційної продукції до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії (ЧМТВК), як це передбачено виборчим законодавством.

Для цього ОПОРА подала відповідний інформаційний запит та отримала доступ до тих матеріалів, які були надані кандидатами до ЧМТВК. Виявилося, що станом на 16:00 13 травня з тих кандидатів, які вже поширюють свою агітацію в місті, кандидати Володимир Дорош, В’ячеслав Кишлярук, Віталій Ткачук не подали жодного зразку до комісії; кандидати Олексій Каспрук, Віталій Мельничук, Петро Олексюк та Руслан Цаплюк надали не всі зразки до комісії.

Згідно ч. 9 ст 49 закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2487-17/print1390115633417830:

… кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови зобов\’язані подати по одному примірнику кожного друкованого агітаційного матеріалу, виготовленого за рахунок власних виборчих фондів, а також з використанням обладнання, що їм належить, не пізніш як через два дні після його виготовлення до відповідної територіальної виборчої комісії.

Для цього ОПОРА подала відповідний інформаційний запит (https://app.box.com/s/n3cxebahkm01o28y2b1m) та отримала доступ до тих матеріалів, які були надані кандидатами до ЧМТВК станом на 16:00 13 травня 2014 року.

Виявилося, що кандидати Володимир Дорош, В’ячеслав Кишлярук, Віталій Ткачук не подали жодного зразку до комісії; кандидати Олексій Каспрук, Віталій Мельничук, Петро Олексик та Руслан Цаплюк надали не всі зразки до комісії.

Пересвідчитись з даними фактами можна, порівнявши подані кандидатами матеріали до ЧМТВК, які знаходяться за посиланням https://app.box.com/s/w7nrzh86eq57cpdut1d9, та ті агітаційні матеріали, які були зафіксовані спостерігачами ОПОРИ на вулицях міста Чернівців https://app.box.com/s/mdf47gkxh8odgpb2zt1q

Окрім того, в Чернівецькій міській виборчій комісій Громадянській мережі ОПОРА, відмовився балотуватись на посаду Чернівецького міського голови само висуванець Василь Забродський.

Нагадаємо, що 25 травня відбудуться також вибори Хотинського міського голови. Хотині до міської територіальної виборчої комісії станом на 16:00 14 травня подали всього один примірник друкованої агітаційної продукції https://app.box.com/s/cd7mam0ihjthk9034soe

Також повідомляємо, що в Чернівецькому представництві Громадянської мережі ОПОРА запрацювала гаряча лінія, на яку виборці можуть залишати повідомлення про факти порушень виборчого законодавства 099 010 6551.
Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata