Леонід Кучма: Нам повезло, що в даний час прем\’єр-міністром є Арсеній Яценюк

Леонід Кучма: Нам повезло, що в даний час прем'єр-міністром є Арсеній ЯценюкПід час свого перебування у Чернівцях екс-Президент України поділився з журналістами своїм баченням політичної ситуації в Україні. Зокрема, відповідаючи на запитання присутніх, він висловив думку, що Крим повернути новій владі України вже не вдастся.

\”Раніше, перед закінченням свого президентства я сказав, що хотів би подивитись на Україну без Кучми, – розповідає екс-президент. – Тоді був популярним такий рух. І зараз ми її бачимо. Крим ми уже втратили і я вважаю, що повернути його вже не реально. Адже Росія пішла ва-банк. Для неї назад дороги немає. Вона Крим вже ніколи не віддасть. Зараз іде фактична війна на Донбасі. І головне завдання, яке стоятиме перед новим президентом — зберегти Донецьку і Луганську області у складі України. Адже втрата території — це найгірше, що може бути\”.

\”Я дуже радий, що Україна вибрала президента в першому турі. Це дуже важливо в нинішній ситуації. Тепер йому потрібно об\’єднати країну. Адже ви подивіться, хто зараз в уряді. В основному представники лише партії \”Батьківщина\”. Але партійний принцип розподілу посад не можна застосовувати ні в якому разі. Я вважаю, що це не стосується глави Уряду. Думаю, нам повезло, що в даний час Прем\’єр міністром є Арсеній Яценюк. Але що стосується інших міністрів, то є такі, яким просто \”випала партійна карта\” очолювати міністерство, а вони в тому нічого не розуміють. Тому і відношення до таких міністрів у людей буде відповідним. І світ до нас так буде ставитись. Адже там хочуть співпрацювати з компетентними фахівцями\”, – додав Л. Кучма.

\”Тому дуже важливо, щоб зараз в Кабінет Міністрів прийшли компетентні люди, які зможуть щось покращити в тому чи іншому міністерстві. І я дуже сподіваюсь, що Петро Порошенко зможе таких людей привести в уряд\”, – сказав екс-президент.

molbuk.ua

peredplata