Затримання Лукаш: нові подробиці справи

Затримання екс-міністра юстиції Олени Лукаш відбулося в рамках розслідування, в якому фігурують представники попередньої влади України. Про це повідомляє \”Апостроф\” з посиланням на джерело в керівництві фракції \”Блок Петра Порошенка\” у Верховній раді.

Затримання Лукаш: нові подробиці справи

\”.. За колишнім регіоналам є проблеми в частині доказової бази. Тут вина попереднього керівництва ГПУ і СБУ, яке частину доказів відверто прогледіло, а частину, можливо, знищило. Проти кого докази знаходяться, того й беруть\”, – розповів співрозмовник видання. 

При цьому він визнав, що правоохоронні органи активізували свою діяльність щодо представників минулої влади не в останню чергу \”через існуючий запит суспільства\”. 

У той же час, джерело \”Апострофа\” стверджує, що справа, по якому проходить недавно затриманий голова політради Партії УКРОП Геннадій Корбан, також \”має зараз велике значення для України\”.

\”З точки зору реалій сьогоднішнього дня і викликів для країни, команда Коломойського небезпечніше. Вони не соромляться у діях, вдаючись інколи до прямих погроз, як ми спостерігали на виборах. А колишні регіонали зачаїлися і не несуть небезпеки ..\”, – вважає представник партії Петра Порошенка

Також він висловив упевненість, що генеральний прокурор Віктор Шокін залишиться працювати на своїй посаді.

\”На середині резонансних справ ніхто відправляти генпрокурора у відставку не буде. Тим більше, коли запрацює Антикорупційне бюро, роль генерального прокурора взагалі зменшиться.\”, – резюмував він.

Як повідомляв \”Апостроф\”, у четвер, 5 листопада, в СБУ повідомили про затримання екс-міністра юстиції (в 2013-2014 роках, за часів президентства Віктора Януковича) Олени Лукаш. Правоохоронці заявили, що мають намір вивчити її можливу причетність до низки злочинів, у тому числі, пов\’язаних з подіями на Майдані, так звані \”диктаторські закони 16 січня\” і розкраданням державних коштів.

Проте пізніше Лукаш заявила, що ніякого затримання не було, а вона нібито добровільно прийшла в ГПУ на прохання представників контррозвідки СБУ для проведення слідчих дій. За останньою інформацією, оприлюдненою Генпрокуратурою, Лукаш оголошено про підозру у привласненні 2 500 000 бюджетних коштів.
Денис Рафальський

peredplata