Суд ухвалив рішення про затримання Віктора Януковича

Суд ухвалив рішення про затримання Віктора ЯнуковичаПечерський районний суд Києва ухвалив рішення про затримання позбавленого звання президента України Віктора Януковича.

Відповідне клопотання до суду направив департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

У відповідь судова установа винесла рішення затримання Януковича для доставки до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, пише \”Інтерфакс-Україна\”.  Рішення ухвалене в рамках розслідування провадження про незаконне заволодіння резиденцією Межигір\’я.

Окрім цього, суд постановив накласти арешт на плавзасоби у Межигір\’ї, що належить ТОВ \”Танталіт\”. Арешт накладено і на плавучий ресторан, і на всі предмети інтер\’єру та декору, які там розташовані.

Відповідні рішення суду значаться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, Янукович повідомив, що має низку питань до ГПУ щодо відкритої проти нього справи про державну зраду.  Янукович заявляє, що належним чином не отримав підозри у держзраді, а тому просить не вважати себе підозрюваним. Про це йдеться в листі екс-президента до Печерського суду від 18 січня. 

Підозру Януковичу оголосив генпрокурор України Юрій Луценко під час відеодопиту колишнього голови держави. Одночасно Луценко заявив, що передасть документи як адвокатам, які були присутні на судовому засіданні, так і передасть належним чином до Ростова. Зазначимо, що головним доказом обвинувачення став лист Януковича до Путіна з проханням надати військову підтримку.

peredplata