В Румунії вийшов роман про збройний конфлікт між Румунією і Україною

В Румунії вийшов роман про збройний конфлікт  між Румунією і УкраїноюВ Румунії набирає популярність новий військово-політичний роман румунського письменника Крістіана Негря Sange pe Nistru (Кров на Дністрі), в якому описується можливий військовий конфлікт між румунської армією з одного боку, і придністровської і української, з іншого.

\”Бессарабія і Румунія рано чи пізно об\’єднаються. Але якою в цій ситуації буде реакція Придністров\’я, Росії?\” – наголошується в анотації румунського видавництва Marist.

У книзі розповідається про те, що в 2014 році румунська армія перейде річку Прут в чотирьох місцях і пройде до Кишинева, де і відбувається одна з головних битв з наступаючими придністровськими і українськими військовими частинами. Військові дії відбуваються також і на території Румунії.

Головні події роману описані читачами, які беруть участь в інтернет-обговореннях.

Так, читач під ніком Vicioba пише, що румунам \”першими допомагають американці постачаннями літаків Harrier і F14, вертольотів Chinook, а також постійною присутністю флоту в Середземному морі. Далі включаються угорські десантники в Марамуреше, болгари і турки в Добруджі і, нарешті, польські, французькі, англійські та німецькі армії атакують Україну через Польщу і Словаччину\”.

Інший читач повідомляє нові деталі – \”США перебувають в стані війни з Китаєм через Тайвань і не хочуть виступати проти України, щоб не викликати ворожість Росії і не провокувати союз Москви і Пекіна. Європейські союзники не поспішають посилати війська, чекаючи, коли підключаться американці. Таким чином, в перші дні Румунія залишається наодинці, а Україна розраховує на бліцкриг\”.

Ще один любитель румунської белетристики висуває претензії автору в нереальному висвітленні зброї і бойової техніки російсько-придністровської сторони, способів військових дій.

Один із фрагментів романа оповідає про те, що придністровська військова колона була укомплектована лазерним пристроєм, завдяки чому була знищена румунської авіацією.

Роман, який можна купити в книжкових магазинах країни, є продовженням трилера Негря Сand armele vorbesc (Коли зброя каже), де описується державний переворот в Україні, що згодом призвело до військового протистояння з Румунією.

Джерело

peredplata