УВАГА! У Сокирянах – фальшива \”Батьківщина\”

УВАГА! У Сокирянах - фальшива "Батьківщина"Для фальсифікації результатів майбутніх виборів
влада взялася за клонування опозиційних партій

Заява
Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина»
щодо ситуації, яка склалася в Сокирянському районі

Як і у всіх районах області, у Сокирянському відбулася звітно-виборна партійна конференція. Її провели партійці відповідно до Статуту партії, за графіком, погодженим з Президією партії – 15 лютого 2012 року. І вже 22 лютого районна парторганізація ВО «Батьківщина» подала документи до районного управління юстиції для реєстрації змін до керівного складу.
Того ж дня, 22 лютого, в Сокирянах за сприяння районної влади були проведені якісь збори, які безпідставно назвали «районною конференцією ВО «Батьківщина». І від цієї псевдоконференції також були подані документи до управління юстиції на реєстрацію. Аби упередити неправомірні рішення управління юстиції, які могли стати результатом введення в оману лже-партійцями «Батьківщини», наша парторганізація подала лист-застереження до районного управління юстиції. У листі ми попередили, що жодного стосунку до нашої політичної сили ці збори не мають, тому їхні зміни реєстрації не підлягають.
Попри це, районне управління юстиції відмовило в реєстрації легітимній парторганізації, яка провела конференцію з дотриманням норм чинного законодавства і Статуту партії.
П’ять депутатів обласної ради від ВО «Батьківщина» звернулися з депутатським запитом до обласного прокурора та обласного управління юстиції щодо правомірності дій районного управління юстиції.
Адже збори псевдо-«Батьківщини» були проведені у приміщенні державної установи, в робочий час. Розпочала їх людина, яка не має стосунку до партії і не є членом партії. Людина, яка була на цих нелегітимних зборах обрана нібито головою райпарторганізації, виключена з партії ВО «Батьківщина». Учасниками зборів були переважно діючі державні службовці, які працювали і продовжують працювати в органах влади під керівництвом голови РДА В.Козака, який також виключений з партії ВО «Батьківщина».
На зборах була присутня начальник районного управління юстиції, яка свідомо пішла на посадові порушення і за це отримала попередження від свого обласного керівництва. Попри це, вона все одно відмовилася реєструвати нашу районну парторганізацію, за що отримала посаду в райдержадміністрації, де зараз працює.
Основною підставою для відмови в реєстрації райпарторганізації «Батьківщини» стало те, що документи, подані на реєстрацію, завірені печаткою обласної парторганізації. Але згідно зі Статутом партії та чинним законодавством це не є порушенням, і саме так реєструвалися й інші наші районні парторганізації.
Оскільки начальник районного управління юстиції вже звільнена з цієї посади і працює в райдержадміністрації, обов’язки керівника управління виконує інша людина.
Але спроби сховати кінці в воду не приведуть владу до бажаного результату. Спроба «клонувати» партійні організації опозиції з метою фальшування результатів виборів не пройде!
Ми, обласна партійна організація «Батьківщини», заявляємо: у разі ігнорування цього протизаконня обласними правоохоронними та контролюючими органами, ми залишаємо за собою право звертатися до Генпрокурора та Міністерства юстиції України з вимогою припинити свавілля на Буковині.
А якщо й ці структури ігноруватимуть народну думку і закон, ми закликатимемо на допомогу авторитетні міжнародні організації.
Україна – правова держава, і наше завдання – не допустити жодних відхилень від цього курсу.

peredplata