Журналістові загрожує кримінальна справа за сюжет про Лук\’янівському СІЗО 1. ВІДЕО

Журналістові загрожує кримінальна справа за сюжет про Лук'янівському СІЗО 1. ВІДЕОКиївська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування \”Тюрма № 1\” Костянтина Усова

Про загрозу кримінальної справи сказав голова комітету Верховної Ради зі свободи слова Юрій Стець.

\”Журналістові Усову вже зараз загрожують. Крім того, я знаю, що найближчим часом проти нього київською прокуратурою буде порушено кримінальну справу\”, – сказав він.

Стець також просив Литвина продемонструвати фільм Усова на сесійному тижні Верховної ради хоча б \”фрагментально\”.

Литвин відмовився від пропозиції підкресливши, що депутатам насамперед необхідно приймати рішення про виділення бюджетних коштів і кадрові рішення для вирішення проблеми українських в\’язнів.

\”Усі, хто хотів, вже подивилися цей фільм, а хто ще не подивився може прийти до мене в кабінет і я їм включу. Ми обговоримо цю проблему в п\’ятницю у Верховній Раді, але навіщо його знову демонструвати? Потрібно ухвалювати законодавчі рішення\”, – зазначив спікер.

Нагадаємо, на телеканалі ТВі вийшов сюжет Усова, в якому показано справжній побут ув\’язнених Лук\’янівського СІЗО. Журналісти ТВі змогли вибудувати усередині в\’язниці власну \”агентурну мережу\”, для того щоб через максимально короткий час мати своїх людей у кожному корпусі, на кожному поверсі СІЗО. \”Кожному з агентів ми передавали мобільні телефони, оснащені відеокамерами. І частинками, по 10-15 секунд, протягом шести місяців – ув\”язнені надсилали нам уривки свого життя\”, – зазначив Усов.

Джерело

peredplata