Віктор Небоженко: «Боюсь, що об’єднану опозицію може спіткати доля «Канівської четвірки»

Віктор Небоженко: «Боюсь, що об’єднану опозицію може спіткати доля «Канівської четвірки»25 квітня в приміщенні прес-центру Української Інформаційної Служби відбулася прес-конференція на тему «Електоральні настрої населення в розрізі соціології», в якій взяли участь Віктор Небоженко – директор соціологічної служби «Український барометр», Олександр Солонтай – експерт Інституту Політичної Освіти та Сергій Пархоменко – директор Центру зовнішньополітичних досліджень.

На початку директор Центру зовнішньополітичних досліджень Сергій Пархоменко озвучив цифри соціологічних досліджень, які відбувалися протягом перших трьох місяців 2012 року. До уваги бралися дані соціологічної групи «Рейтинг», КМІС, Research & Branding Group та спільного опитування, зробленого Центром Разумкова разом із Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Відповідно до даних опитувань, поки що потрапляють до парламенту Партія регіонів, ВО «Батьківщина», «Фронт змін», УДАР та КПУ.

Коментуючи ці дані, Віктор Небоженко відзначив, що ситуація до виборів може кардинально змінитися, тільки-но почнеться агітація.
З ним погодився Олександр Солонтай, зазначивши, що лідерство Партії регіонів тимчасове. На позицію ПР може вплинути те, хто очолить її список. Бо рейтинг Партії тримався на рейтингу Віктора Януковича, якщо його не буде на чолі списку, вона втратить першу сходинку. Це точно станеться, якщо «Батьківщина» і «Фронт змін» об’єднаються, – вважає експерт.

Говорячи про об’єднання опозиції, Віктор Небоженко наголосив, що владі зручніше боротися з об’єднаною опозицією. «Коли на вибори ідуть ряд опозиційних сил, по них важче бити, увага розосереджується. А коли йде одна сила, то лише вона стає об’єктом переслідування. З одним боротися легше, ніж з декількома».

До того ж соціолог висловив занепокоєння щодо долі об’єднаної опозиції: «Я боюся, щоб з нинішньою опозицією не сталося те, що відбулося в 1999 році в «Канівською четвіркою».

«І взагалі, нинішні партії мають відійти у минуле, вони не висловлюють повною мірою інтересів населення, нема яскравих правих і лівих партій, у деяких силах взагалі немає команди. Взагалі, треба буде готуватися до дострокових виборів, які можуть відбутися за півтора роки, – завершив думку Небоженко.

Віктор Небоженко: «Боюсь, що об’єднану опозицію може спіткати доля «Канівської четвірки»

Віктор Небоженко: «Боюсь, що об’єднану опозицію може спіткати доля «Канівської четвірки»

peredplata